Свързани новини

30.07.2019 12:28

Японски завод за гуми в Сърбия, колкото са годишните инвестиции у нас

Видян 2581 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Японската компания Toyo Tire Corporation планира да построи фабрика в сръбската Инджия, като инвестира 390 милиона евро (434,7 милиона долара) в първата фаза на проекта, заяви президентът Александър Вучич във вторник.


Фабриката ще има 539 служители през първата фаза, каза Вучич по време на пресконференция, излъчена на живо от обществения телевизионен канал RTS.


Toyo Tire планира да започне изграждането на производствения завод в Сърбия през май 2020 г. и да започне операции по производство на гуми през януари 2022 г., като се предвижда капацитетът да достигне пет милиона гуми годишно до лятото на 2023 г., заяви японската компания в отделно изявление.


"Интернет на нещата (IoT) ще бъде напълно интегриран в този завод, който ще работи като усъвършенствана интелигентна фабрика. Toyo ще поеме предизвикателството за ново ниво на конкурентно производство на продукти с висока добавена стойност за луксозни пътнически превозни средства и лекотоварни автомобили в рамките на и извън европейския пазар", съобщи още корпорацията, предаде banker.bg.


Сърбия спазва всички изисквания на Toyo Tires, предвид ресурса си от висококвалифицирана работна сила, но сравнително ниски разходи за труд. От дружеството отчитат също така развитието на автомобилната промишленост в страната, непрекъснатите инвестиции на чуждестранни компании и процъфтяваща връзка с Япония. Toyo Tire доставя гуми за европейския и руския пазар от фабрики в Япония и Малайзия. От 2022 г. новата производствена база в Сърбия ще заеме ключова роля в това отношение, се каза още в позицията на Toyo Tires.


През септември 2019 г. Toyo Tires ще създаде сръбско дъщерно дружество със седалище в Белград с капитал 160 милиона евро, което ще бъде активно в производството и продажбата на радиални гуми за пътнически и лекотоварни автомобили, заяви японският инвеститор.


"След три години преговори и конкуренция с много страни в Централна, Източна и Южна Европа, само две държави останаха в надпреварата за японския инвеститор - Полша и Сърбия. Преди няколко минути получих официално писмо от президента на компания Такаши Шимизу, че Toyo Corporation е избрала Сърбия като инвестиционна дестинация", обясни Вучич по време на пресконференцията.


Строежът на фабриката, която ще се разпростира на площ от 60 хектара, ще започне през следващите месеци. "В писмото се казва, че те смятат, че това не е краят на нашето сътрудничество, тъй като имат идеи как да разширят бизнеса", посочи още Вучич и добави, че японската корпорация ще изплаща заплати, които са значително над средните.


Toyo Tires е създадена през 1945 г. в Осака и има общо 13 000 служители по целия свят.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Данте Алегиери - Ад

Ново издание на Ад в превод на Кирил Кадийски

След поредицата български преводи на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

стрелец

Важно е да останете отворени за нови идеи

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и