Свързани новини

29.07.2019 12:12

Избраха Димитър Франтишек за шеф на спецпрокуратурата

Видян 2629 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

11-те членове на прокурорската колегия на ВСС единодушно избраха Димитър Франтишек Петров за ръководител на специализираната прокуратура, предаде 24 часа.

Той бе единствен кандидат за позицията. В концепцията си Петров посочи, че още докато беше изпълняващ длъжността, е променил модела, като слял данъчния и икономическия отдел в един, тъй като първият не е бил достатъчно натоварен, а вторият изнемогвал. Петров отбелязва, че и Еврокомисията е похвалила работата на спецпрокуратурата и добави, че ще иска още съдебни служители.

При първия избор на шеф на спецпрокуратурата, който пропадна, Петров не се кандидатира, тъй като не се чувствал готов. Той ще предложи да има още един заместник. Вече е готов и с името му, но не го съобщи пред журналисти.


Франтишек е работил по редица медийно известни случаи. По делото Червей за злоупотреба със СРС срещу експредседателя на Софийския градски съд Владимира Янева постигна едногодишна условна присъда. Той прекрати и разследването по записите Яневагейт, в които се твърдеше, че се описват недопустими връзки между магистрати, бизнес и власт. През миналата година Петров беше наказан с „Обръщане на внимание” (най-лекото дисциплинарно наказание) заради скандал с негово участие, припомня Медиапул. Според публикации на сайта Биволъ прокурорът е ударил ученик, който го прередил на опашката в лафката на училището, в което учат дъщерите му.


 


Снимка: БТА



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Тихомир Томов 30.07.2019 11:31

    Поредния гологлав властник !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци