Свързани новини

26.07.2019 17:00

Борис Джонсън: Нови преговори за Брекзит

Видян 2326 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новият министър-председател на Обединеното кралство Борис Джонсън ще поиска преотваряне на преговорите за Брекзит споразумението за оттегляне на Великобритания от ЕС  и ще настояване за премахване на предпазния механизъм за ирландската граница, обяви неговият говорител, предаде БНР.

Въпреки това Лондон ще подчертае желанието си да постигне споразумение с Брюксел, добави той и посочи, че министър-председателят е "главният преговарящ", докато министърът на Брекзит Стивън Баркли ще бъде колега на Мишел Барние в преговорите.

Борси Джонсън вече е разговарял по въпроса с френския президент Еманюел Макрон в четвъртък вечерта, заяви неговият говорител пред репортери, като отбеляза, че новият британски лидер е използвал този телефонен разговори, за да изложи позицията си за Брекзит.

"Когато премиерът проведе тези разговори с колегите си и дискусията премине към въпроса за Брекзит, той ще изложи същото послание, което представи вчера в Камарата на общините", посочи неговият говорител, цитиран от Ройтерс.

"Борси Джонсън иска да постигне сделка и ще бъде енергичен в опитите си да търси такава сделка, но фактът, че настоящото споразумение за оттегляне беше отхвърлено три пъти от Камарата на общините, то отново няма да мине, така че това означава преотваряне на преговорите и осигуряването на премахването на ирландския предпазен механизъм".

Джонсън проведе разговори и с политически лидери от Уелс, Шотландия и Северна Ирландия, допълни неговият говорител.


Снимка: БТА



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв