Свързани новини

26.07.2019 14:36

Танева: Оставка звучи като облекчение

Видян 2127 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Мога винаги да подам оставка, на фона на кризата с чумата по свинете този въпрос звучи като облекчение, каза министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева пред журналисти в Народното събрание във връзка с исканата й оставка от БСП, предаде Фокус.

 Министър Танева посочи, че е отговаряла на въпросите по време на изслушването без да чете. "С всички действия, които координирано приемат всички служби съм се запознала в детайл и съм ги съгласувала от три страни, за да се уверя в тяхната правилност, тъй като самата аз нямам ветеринарно образование. Консултирала съм ги със свиневъдния сектор, индустриалния, с европейските власти и експерти и с българските ветеринарни власти в детайл", посочи още Танева. Министърът разкритикува и поведението на опозицията.


"Ние искаме да сме достатъчно образовани като ниво, като разбиране, като грамотност, да имаме манталитет като развитите европейски държави. Това беззнание, безинтелигенция в общуването между политици, между различни слоеве, няма как да стане. Ние сме в невероятна криза. Имали сме и друг път епизоотии. България е на такова географско местоположение, че винаги е под такъв огромен натиск. В предния си мандат като министър се справях със заразния нодуларен дерматит, а на влизането си в мандат улучих разпространен син език в цяла България. Това ми е трета епизоотия. Разликата е, че при тази няма ваксина и няма намерено лечение. Тя се разпространява от 2007 г. по една територия без значение мерки, които са взети. Единствено Чехия се е справила с това заболяване, но тя е стигнала на ниво дива свиня. Ако в този случай трябва обединение на всички власти, за да обясним какво е това заболяване, какво застрашава то държаната, защото то е икономическо, за хората е по-безопасно, нивото на диалог е как да кажа - с този интернет интелигентните деца в пети клас могат да разпознаят глупостта", подчерта министърът.


На въпрос дали приема упреците към своя предшественик, министърът посочи, че ролята й е да си свърши максимално добре работата. "Всеки може да бъде критикуван и на всеки може да се намери основание да бъде критикуван и аз включително", подчерта министърът.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

стрелец