Свързани новини

25.07.2019 15:42

бОрис прави министър брат си

Видян 1808 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Британският премиер Борис Джонсън ще се срещне днес с доминирания от върли привърженици на Брекзит свой управленски екип, за да очертае параметрите на нова Брекзит сделка преди крайния срок на 31-ви октомври.


Той обеща да постигне нова сделка в рамките на по-малко от 100 дни, но предупреди, че ако лидерите на ЕС откажат  - това, което той определи като "отдалечена възможност" - тогава Великобритания ще напусне без сделка, предаде Сега. "Убеден съм, че можем да постигнем сделка", каза 55-годишният Джонсън при пристигането си вчера на "Даунинг стрийт" 10 след срещата с кралица Елизабет II.


"Нощта на русите ножове", написа в заглавие най-четеният вестник на острова The Sun, като се позова на цвета на разрошената коса на Джонсън. Общо 17 министри от правителството на бившия премиер Тереза Мей или подадоха оставка или бяха уволнени, създавайки обаче парламентарна група от врагове на новото управление.


Повечето от висшестоящите министри в кабинета на Борис Джонсън са твърди поддръжници на Брекзит. За важния пост на финансов министър беше определен 49-годишният Саджид Джавид - досегашен вътрешен министър. Той е евроскептик, който гласува твърдо за референдума от 2016-а година.


Прити Пател е назначена за вътрешен министър, Доминик Раб - за външен министър, а Стивън Баркли запазва поста на отговарящ за Брекзит.


Премиерът Борис Джонсън назначи Доминик Къмингс като старши съветник на Даунинг стрийт 10. Къмингс беше директорът на официалната кампания за излизане на Великобритания от ЕС на референдума през 2016 г.


Бившият министър на околната среда и бивш съперник на Джонсън в надпреварата за лидерския пост в Консервативната партия Майкъл Гоув е назначен за канцлер на херцогството Ланкастър, роля, която традиционно се счита за де факто заместник министър-председател. Бившият държавен министър по въпросите на сигурността Бен Уолъс пък беше избран за нов министър на отбраната, а Елизабет Тръс беше назначена за нов секретар по международната търговия. Ревностният поддръжник на Джонсън - Мат Хенкок ще остане секретар по здравеопазването, а Тереза Вилие ще бъде новият секретар по околната среда.


Борис Джонсън номинира за члена на кабинета и своя по-малък брат Джо Джонсън, който ще бъде заместник-министър в Департамента по бизнес, енергетика и индустриална стратегия.



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

везни