Свързани новини

24.07.2019 18:07

Каракачанов: Коалицията Обединени патриоти вече я няма, не го ли разбрахте?

Видян 2399 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерите на НФСБ, ВМРО и "Атака" Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров се събраха на коалиционен съвет в парламента. Малко след началото срещата се провали, след като от "Атака" поискаха медиите да присъстват на разговорите, а от НФСБ и ВМРО в знак на несъгласие напуснаха.


Напускаме телевизионния съвет, а не коалиционния съвет, обясни лидерът на НФСБ Валери Симеонов.


Няма съвет, първо чакаме "Атака" 30 мин., идват и започват скандали и обструкции, коментира и председателят на ВМРО Красимир Каракачанов. На въпрос какво се случва с "Обединени патриоти" той каза: "Тази коалиция я няма, не го ли разбрахте?"


Поканихме вас, медиите, да присъствате, защото искаме всичко да е прозрачно, те се уплашиха, обясни случващото се председателят на "Атака" Волен Сидеров, предаде Гласове.


Явно подписите под споразумението не важат вече, скандалът на коалиционния съвет беше сценарий на "Атака", коментира Валери Симеонов, след като напусна заседанието.


"Не виждам желание в коалиционните си партньори за диалог. Как така ще се води диалог в едно тясно помещение, с прекъсване, с надвикване. То поначало разговорът не започна добре", допълни още Симеонов.


На въпрос дали това е било подготвен сценарий, Симеонов заяви: "Повече от да. При цялото ми уважение към медиите, ние не сме канили медии на тази среща, нито сме я обявили отворена. В един момент, когато се събрахме, че вън в коридора е пълно с камера и с журналисти. Много добре знаете, че има срещи, на които са канени медиите и на които не са канени. В наше лице ние с ВМРО не сме канили медии, става ясно, че са поканени от "Атака". След като са поканили много медии и се стига до това блъскане вътре, това каране вътре унизително за нас и за вас, това е сценарий на "Атака". Целта е медиен скандал", заяви още Симеонов.


Той посочи, че от година "Обединени патриоти" не са се събирали, което говори за парализа на коалицията.


Във връзка с мнението на коалиционните му партньори за закупуването на американски изтребители, Каракачанов отговори: "Моите коалиционни партньори са големи, зрели мъже. Даже са ми батковци. Те имат право на свое мнение Аз не мога да си позволя на хора 10 години по-големи от мен да им давам акъл", заяви Каракачанов.


На въпрос дали е имал разговори с държавния глава преди да наложи вето, Каракачанов заяви, че не е имал и че днес се е прибрал от Македония.


"Не намирам за резонни мотивите, че трябвало още да се обсъжда и че едва ли не, ако парламентът не беше гласувал в едно пленарно заседание ратификацията, а го беше оставил за тази седмица, щели да се родят нови мотиви", посочи Каракачанов.


Според него две години и половина се говори по тази тема.


"Обществото и по този въпрос е на две различни мнения. Не малка част от хората като чуят, че самолетът е американски, са против. Ако беше руски, сигурно другата щяха да са против. За мен е по-важно какво мислят ВВС, а те подкрепят", допълни още Каракачанов.


Министърът отчете, че уважава мнението на президента Румен Радев и неговите професионални качества.


"Той е професионалист в тази област. Оттук нататък смятам, че всяко едно забавяне би довело само до оскъпяване на цената и по-неблагоприятни условия за един бъдещ договор", уточни още министърът.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион