Свързани новини

24.07.2019 14:27

БСП: Търсим политическа отговорност за разрастването на чумата по свинете

Видян 1351 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Търсим политическа отговорност за разрастването на чумата по свинете. Това каза народният представител от ПГ на "БСП за България" Пенчо Милков по време на брифиниг в Народното събрание, предаде Фокус.


Пенчо Милков посочи, че на първо място визира министъра на земеделието, началника на БАБХ, председателя на Централния епизоотичен съвет. "От името на парламентарната група ще направим изявление по повод разпространяването на африканската чума по свинете. Пред вас са народни представители от засегнатите области и от земеделската комисия. Ситуацията е тежка, три области вече официално обявиха извънредно положение. От БАБХ дават данни за три засегнати свинекомплекса. Ситуацията се разраства за вас, за хората, за гражданите с часове. Всъщност тя изобщо не е изненада, защото повече от две години нашата парламентарна група, включая и себе си, алармирахме с парламентарен контрол, въпроси, питания и обсъждания в Земеделска комисия", каза той и уточни, че заболяването години наред и било в Румъния. Той отчете, че националният епизоотичен съвет не е заседавал почти година.


"Екарисажите са затворени", каза той и посочи, че се задава въпроса как ще бъде унищожен това, което вече е биологичен материал. "За нас и за колегите ни, събирайки се днес за пореден път да обсъждаме въпроса, става дума за немарливост и за некомпетентност. Затова търсим политическа отговорност от хората, които носят отговорността за навлизането с такива темпове и за разрастването на заболяването. Съществуват много опасности, които ще се развият. На първо място това е загробването на животните. Това са тонове заразено месо", обясни Милков. Според него отговорните лица не са свършили своята работа и не са действали адекватно, нито са обяснявали ситуацията на хората.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е