Свързани новини

24.07.2019 11:29

Бедствено положение и в Плевенска област заради чумата по свинете

Видян 1385 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Областният управител Мирослав Петров обяви бедствено положение в област Плевен във връзка с африканската чума по свинете в частни стопанства в общините Гулянци, Никопол, Левски и Белене, предаде БНР.

Разпоредено е органите на Областната дирекция за безопасност на храните да организират цялостната дейност по координация, взаимодействие и изпълнение на дейностите, свързани с евтаназиране на животните в засегнатите зони.


Полицията трябва да охранява всички входно-изходни пътища на населените места, където има регистрирани огнища на зараза. Областният управител разпорежда кметовете на населените места в област Плевен да оказват пълно съдействие.


В хода на провежданите действия, при необходимост, да бъдат използвани човешки ресурси и техника на Министерство на отбраната и военните формирования на територията на общините на област Плевен. При изпълнението на дейностите да се вземат всички необходими мерки за опазване здравето и живота на участниците в тях като се провеждат нужните инструктажи.


Бедственото положение влиза в сила от днес, 24 юли, и ще продължи до 31 юли 2019 година, като срокът при необходимост може да бъде удължен.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

везни