Свързани новини

24.07.2019 11:13

Йончева: Не ме притесняват абсурдни обвинения в пране на пари

Видян 1230 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Евродепутатът от групата на социалистите и демократите Елена Йончева заяви, че искането за отнемане на нейния имунитет не я притеснява. Пред „Хоризонт“ тя определи обвиненията срещу нея като „абсурдни“.


„Няма да се изненадам, защото това, което си е наумил Борисов, той отдавна го е заявил. Практиката показва, че когато една държава поиска свалянето на имунитета, това се случва, защото Европа има доверие в националните институции на държавите членки от една страна. От друга ние знаем какво е състоянието в България на правосъдната система и как се повдигат обвинения на хора, които не са удобни на властта. Но мен това не ме притеснява, защото обвинението е абсурдно. Да напомня, че то е за пране на пари, което означава конкретно в този случай, че аз е трябвало да зная, че тази банка КТБ ще фалира още 2013 г. След като държавата 2013 г. не е знаела, как е възможно аз да зная. Това обвинение няма как даже да стигне до съда и затова не стига дотам. Целта на това обвинение е да се вдига политически шум, да се злепоставя политическия опонент, да бъде омаскарен – в това няма съмнение“, коментира Йончева.


Вчера главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че очаква тези дни предложението на наблюдаващия прокурор по обвинението срещу Елена Йончева и ако то постъпи, той ще се съобрази с правилата на Европейския парламент и ще поиска имунитета ѝ, предаде БНР.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

козирог