Свързани новини

24.07.2019 10:03

Цонев: Разргадското дясно е най-шумно за избора на главен прокурор

Видян 1009 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Скандал при избора на главен прокурор може да има, ако изберем някой като Христо Иванов. Забележете кои са най-шумни по отношение на процедурата за избор на главен прокурор - това е така нареченето разградско дясно. Има конституция и закон за съдебната власт, има президент", заяви пред Нова тв Йордан Цонев от ДПС.
Наблюдаваме бърза реакция на изпълнителната власт, което не е характерно за България, за което заслужават адмирации.

Това коментира Йордан Цонев по Нова тв, във връзка с разследването за източването данните на НАП.

Когато приключат процесуално-следствените действия ние в парламента, ще проведем поредица от политически действия, посочи той.

"Данните не са опазени качествено. Ще питаме вицепремиера, който отговаря за електронното управление. С изненада научихме, че господин Томислав Дончев е прехвърлил тези си правомощия на вицепремиера Мариана Николова", каза той.

"Ако е вярна информацията на прокуратурата, че е имало търсене за "Бивол", това значи, че някой е поръчал да се търси нещо за него. Интересно е как се търси, иначе няма съмнение, че е незаконно. Хакването не е законно", заяви Цонев.

Забележете кои са най-шумни по отношение на процедурата за избор на главен прокурор - това е така нареченето разградско дясно.
Има конституция и закон за съдебната власт, има президент, каза Цонев във връзка с избора на главен прокурор.

"Ние следим внимателно случая и ще искаме обяснения. Не искам да го квалифицирам обвинения, нека видим разследването какво ще покаже", каза той.

"Иван Гешев не отрича конституционния ред, заяви Цонев по повод разпространените коментари, че кандидатът за главен прокурор отрича разделението на властите.. Той иска властите да работят една с друга и да има сътрудничество", поясни Цонев, визирайки цялотто изявление на Гешев по този въпрос.

"Скандал при избора на главен прокурор може да има, ако изберем някой като Христо Иванов. Не искам да коментирам какво ще прави президента и как ще подходи за Ф-16", заяви политикът.

"Президентът просто е против тази сделка с различни аргументи, той е последователен в това отношение. Но, според нас, националната сигурност не е обект на референдум, за да има искания от Радев консенсус за закупуването на Ф-16. Кой е водещият партньор в НАТО? САЩ. Кой плаща масрафа за сигурността на НАТО? САЩ. Какво да прави малка страна като България, която след кризата в Украйна е застрашена? Да инвестира в сигурност и във военно промишления комплекс на страната, която ще защитава нашата сигурност. Националната сигурност, териториалната цялост има ли цена? Ние не го правим за ГЕРБ, ние го правим за сигурността на България", коментира той.

За нас от ДПС машинното гласуване не е фетиш, каза Цонев. Според нас държавата умишлено саботира машинното гласуване, каза той.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне