Свързани новини

23.07.2019 11:31

Южна Корея стреля предупредително по руски военен самолет

Видян 2212 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Южнокорейски изтребители са дали близо 400 предупредителни изстрели срещу руски военен самолет, навлязъл в южнокорейското въздушно пространство днес, предаде БНР.

Руски самолет за далечно радиолокационно откриване и управление А-50 навлязъл два пъти в южнокорейското пространство край източното крайбрежие на азиатската страна, заявил служител от министерството на отбраната в Сеул, което принудило военните да пратят срещу него изтребители.

Москва отрече нейни военни самолети да са нарушавали въздушното пространство на Южна Корея, като посочи, че те са извършвали планов полет над международни води.

Според Сеул обаче руските самолети навлезли в пространството му край островите Докдо, за които претендира и Япония, която ги нарича Такешима. Според Южна Корея това е първо такова нарушение след края на Корейската война през 1953.

Москва твърди, че нищо неуместно не се е случило.

„Два стратегически бомбардировача Ту-95 от руските Въздушнокосмически сили извършваха планов полет в пространството над неутрални води над Японско море“, обяви руското министерство на отбраната, като и обвини изтребилите на Сеул в „опасни маневри, които застрашили негов самолет“. Военното ведомство отхвърли и съобщения, че южнокорейските пилоти комуникирали с руските бомбардировачи, както и че са били произведени предупредителни изстрели.

В съобщението се посочва още, че бомбардировачите не са се отклонили от курса си, които преминавал на 25 км от островите. „Не за първи път южнокорейски пилоти се опитват неуспешно да се намесят в полети на руската авиация над неутрални води над Японско море“, се добавя в него.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

риби