Свързани новини

23.07.2019 10:39

Гешев: Неудобен съм на всеки, когото сме вкарали в затвора

Видян 2768 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Виждал съм Пеевски веднъж в живота си, когато се сваляха показания по една преписка.Но сам по себе си той е депутат, не виждам пречка прокуратурата да комуникира, когато става открито и законно с него. Не се срамувам и, че съм номиниран от член на прокурорската колегия, какъвто е Сотир Цацаров. Неудобен съм на всеки, когото сме вкарали в затвори, както и политическия кръг около Иво Прокопиев, на трето място са олигарсите, които са в затвора и кръговете около тях. Кръгът около Христо Иванов е болшевишки по методи: компромати и така нататък, но, смешното е, че са меншевики по резултати. Те са част от номенклатурата преди 1989 година. Това заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев в "Сутрешния блок" на БНТ.


Не съм привърженик на твърдото разделение на властите. За да има резултат, трябва взаимодействие в рамките на закона и съвместна работа. Без МВР и ДАНС прокурорът е добре платен деловодител. Това каза още Иван Гешев, чиято кандидатура за главен прокурор беше издигната единодушно от прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.


Номинацията от всичките 11 члена на ВСС означава огромно доверие към мен и аз нямам право да излъжа това доверие. Срещу него стои отговорност, а аз не съм човек, който бяга от битки и отговорност. Залогът тук е много голям - оцеляването на всякакви олигарси, мутри, срещу които ние водим дела, обясни Гешев.


Той обясни, че е приел номинацията за главен прокурор, защото не може да позволи да отиде на вятъра труда на колегите му до този момент. Искам прокуратурата, отворена към проблемите и болките на хората, заяви Гешев.


"Дали кандидатът е един не означава, че няма да има състезание. А когато казах, че ще е "кално" имах предвид калта, която ще се изсипе върху всеки, който бъде номиниран. Залогът е много голям-оцеляването на олигарси и мутри срещу, които водим дела", коментира той.


"Възможно е и Цветан Василев да се опита да се намеси, казах го още когато се заговори за това, как е дал 50 хиляди лева за един предишен друг кандидат за главен прокурор", добави той.


"Неудобен съм на всеки, когото сме вкарали в затвори, както и политическия кръг около Иво Прокопиев, на трето място са олигарсите, които са в затвора и кръговете около тях. Те може да не се харесват и да не работят заедно, но те имат общ интерес-да няма работеща прокуратура", заяви Гешев.


"Кръгът около Христо Иванов е болшевишки по методи: компромати и така нататък, но, смешното е, че са меншевики по резултати. Те са част от номенклатурата преди 1989 година", смята прокурорът.


"Виждал съм Пеевски веднъж в живота си, когато се сваляха показания по една преписка.Но сам по себе си той е депутат, не виждам пречка прокуратурата да комуникира, когато става открито и законно с него. Не се срамувам и, че съм номиниран от член на прокурорската колегия, какъвто е Сотир Цацаров", коментира той твърденията, че е "кандидат на Пеевски".


"Ние нямаме притеснение да повдигнем обвинения и да поискаме "задържане под стража" на всякакви лица, независимо на каква позиция са, стига да има необходимите доказателства.


Гешев съобщи, че в компютъра на обвинения за хакерската атака Кристиян Б. е имало незаконно добити данни на премиера, главния прокурор, евродепутата Емил Радев и папката, в която са съхранявани данни и се наричала "Търсене "Бивол".


"Неслучайно собствениците на тази фирма не искаха да отключат компютрите си. Не предоставят информация, защото знаят какво има вътре. Вътре има нерегламентиран достъп върху 106 бази данни, 57 станаха известни на обществото. Това, което се вижда вътре е опит за хакване, за нерегламентиран достъп върху сайтове, свързани с база данни на застрахователни дружества, на съответни търговски организации и на какво ли още не.


Извършено е и търсене с ЕГН-то на министър-председателя в базата данни на НАП, както и с това на Делян Пеевски, Цацаров и Емил Радев. Всичко това е съхранено в един файл. Търсено е за какво ли още не", завърши зам.-главният прокурор. В компютъра, по думите на Гешев е имало и данни на онкоболни от онкоболницата в Бургас.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

козирог