Свързани новини

18.07.2019 15:17

Каменаров взел 150 000 евро в „устен договор“, жена му – 170 000 лв. потребителски кредит

Видян 2725 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Семейството на бившия генерален директор на БНТ Константин Каменаров е получило кредити в размер на стотици хиляди лева по време на краткия му престой начело на обществената телевизия. Това показва справка в декларацията на Каменаров пред Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Каменаров престоя начело на БНТ около година и половина. Той беше избран през август 2017 г., а през април 2019 трябваше да напусне, след като беше окончателно осъден за шофиране в нетрезво състояние.

Краткият му престой начело на БНТ обаче съвпада с бурни промени във финансовото състояние на семейството.

Каменаров декларира, че през 2018 г. е получил 150 000 евро кредит, но не от банка, а в резултат от „устен договор“. С кого е бил сключен устният договор и защо шефът на БНТ не е потърсил кредитна институция, не е известно.

Поглед в декларираното от неговата съпруга обаче дава някакъв отговор. Радина Каменарова е декларирала потребителски кредит от 170 000 лв. Това е нетипчно висока сума за такъв вид кредит. Още повече, че в декларацията на Каменаров за доходите на съпругата му е посочен годишен приход от трудови правоотношения от малко над 10 000 лв., както и други 3400 лв. годишни постъпления от други дейности.

В същото време доходът на Каменаров е бил малко над 94 000 лв. По сметки в банка той декларира 68 884 лв. от продажба на имот през 2017 г. и дебитна карта със 77 949 от заплати.

През 2018 г. семейството купува апартамент и гараж в София за над 352 000 лв., както и парцел в софийското село Поповци. Според декларацията произходът на средствата е заеми и лични средства.

При напускането си на БНТ Каменаров отново подава декларация, от която е видно, че парите по сметките му в банки почти не са се изменили. „Устният кредит“ липсва, което трябва да значи, че е бил изплатен. Остава да стои въпросът за произхода на средствата, с които са придобити имотите през 2018 г. Защото ако това се е случило с парите от „устния договор“, то той трябва много бързо, в рамките само на няколко месеца да е бил погасен. А ако покупките не са направени с пари от този странен „устен договор“, то тогава е неясно с какви средства е станало това.

Източник: Студия Трансмедия


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес ще имате доста неща за уреждане

Днес ще имате доста неща за уреждане. Преди обяд