Свързани новини

17.07.2019 14:32

Плевнелиев: Не всичко е загубено за Фолксваген

Видян 1706 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Благодарим за всичко, което правителството направи, никога не сме стигали толкова надалеч за толкова стратегическа инвестиция у нас. Турция е избрана да продължи да се преговаря с нея преференциално, но това не значи, че нямаме шанс. Ще работим докато няма подписан договор”. Това каза президентът на България (2011 – 2016) Росен Плевнелиев в Министерския съвет след среща на правителството и автомобилния клъстер, предаде „24 часа”.

„Последните месеци клъстерът доказа, че България е готова да произвежда автомобили. Още няма окончателно решение за „Фолксваген", усилията на правителството продължават", успокои и икономическият министър Емил Караниколов.

Трасе за тестване на автономни автомобили и лаборатория за 5G мрежа ще се изграждат в България, е решено на срещата на клъстера с правителството. Трасето ще бъде в базата на летище "Доброславци", а лабораторията – в "София Тех парк" и ще е свързана със суперкомпютъра, който страната ни очаква. Ще се мисли и за допълнителни стимули от държавата не само за големи производители, но и за първостепенни доставчици. Подготвя се и съвместна образователна инициатива, която да насърчи партньорствата на техникуми за дуално обучение с технически университети в Европа. Ще има и законови промени. Всичко това ще бъде включено в нова национална стратегия за развитието на автомобилния сектор у нас.






 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв

Този ден е най-добре да прекарате на уединено място в молитви


Този ден е най-добре да прекарате на уединено място в