Свързани новини

17.07.2019 12:26

Полфрийман остава в затвора, не се е поправил

Видян 1320 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Убиецът Джок Полфрийман, който излежава 20-годишна присъда, няма да излезе условно предсрочно от затвора, тъй като не се е поправил и превъзпитал докрай. Това заключи Софийският градски съд, който отказа да освободи австралиеца 6 години и 10 месеца по-рано. В напрегнато заседание, продължило 3 часа, Полфрийман и адвокатът му Калин Ангелов поискаха редица доказателства, сред които и разпити на свидетели, за да се установи, че "той се поправя достатъчно бързо и добре", предаде 24 часа.


"Полфрийман не е лесен затворник", заяви адвокатът му и посочи, че клиентът му избухва срещу несправедливостта и корупцията зад решетките.


Временният началник на Софийския затвор Десислав Трайков застъпи противоположното становище. Той цитира данни от досието на Полфрийман за многобройни наказания през годините, откакто е задържан през 2007 г., които основно са заради неизпълнения на заповеди и демонстративно неподчинение.


С неясни мотиви Полфрийман си е зашил устата и е обявил гладна стачка, заяви Трайков като доказателство за незачитане на реда в местата за лишаване от свобода.


При скорошна проверка в затворническото общежитие в Казичене властите открили разлепени стикери с нецензурно съдържание из цялата сграда, които били дело на Полфрийман. Била намерена и карта памет, която чужденецът глътнал. Последната му гладна стачка била от 21-ви април до 25-и май 2019 г., заради което Трайков подчерта, че с осъдения трябва да продължат да работят социални експерти и психолози.


Тонът на прокурор Елка Латинова, която също се обяви против освобождаването на Полфрийман, бе с патриотични ноти. Тя припомни престъпленията, за които е осъден австралиецът, отбелязвайки, че чужденецът, дошъл в България, е убил с нож в сърцето български гражданин и посегнал на друг по хулигански подбуди.


"За 11 години не съм наказван за физическа агресия. Ако има проблем, пускам жалби. Съжалявам за смъртта на Андрей Монов, казвал съм го и преди", заяви пред съда Полфрийман, който за първи път проговори български в зала.


Решението на Софийския градски съд може да бъде атакувано пред втората инстанция.

 



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Министърът на отбраната на страната Луис Петри след среща със заместник-генералния секретар на ръководения от САЩ военен блок Мирча Джеоана

Аржентина иска да стане партньор на НАТО

Аржентина официално поиска от НАТО да я ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на