Свързани новини

17.07.2019 12:12

Тръмп: Трябва да се извърви "дълъг път" с Китай за търговска сделка

Видян 2280 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  По време на заседание на кабинета във вторник президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че има да се извърви "дълъг път " с Китай, за да се стигне до търговско споразумение, предаде БНР.

Той отново заплаши, че ако поиска, може да  наложи допълнителни митнически тарифи върху вноса на китайски стоки за 325 млрд. долара.

Доналд Тръмп също така настоя, че неговата политика на налагането на търговски бариери има "само положително въздействие" върху икономиката на САЩ.

Американският президент изрази и предпазливост по отношение на обещанието на Пекин да купува повече американска селскостопанска продукция. "Ще видим дали те ще го направят", отбеляза той, като в същото време отново обвини азиатския икономически гигант и еврозоната за "помпане на пари в техните финансови системи".

Тръмп разкри, че той очаква и предприемане на "някакви действия" от неуточнена немска автомобилна компания.

Коментирайки паричната политика на Федералния резерв, президентът на САЩ заяви, че понижаването на лихвените проценти ще стимулира фондовия пазар още повече спрямо неговите последни рекордни нива.

Заплахите за евентуално налагане на допълнителни мита върху китайския внос за 325 млрд. долара провокираха ново, макар и като цяло сдържано напрежение на глобалните капиталови пазари, което се отрази снощи негативно на Уолстрийт, последвано от предпазливи понижения на азиатските и европейските фондови борси по време на търговията в сряда.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

водолей