Свързани новини

16.07.2019 16:03

Президентът връчи орден на израелския посланик

Видян 1273 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев удостои с орден „Мадарски конник“ първа степен посланика на Държавата Израел в България Ирит Лилиан. Отличието се връчва за заслугите на дипломата за развитието и укрепването на българо-израелските отношения. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава


Държавният глава открои приноса на Ирит Лилиан за задълбочаване на двустранните контакти в сферата на икономиката и инвестициите, образованието, науката, културния обмен и туризма. По думите на Румен Радев сътрудничеството в областта на образованието и науката дават възможност България да използва по-пълноценно успешния модел, установен от Държавата Израел в тези сфери.


Президентът оцени високо приноса на Ирит Лилиан и на Държавата Израел за приемането на България за пълноправен член на Международния алианс за възпоменание на холокоста. Спасяването на българските евреи през Втората световна война, чиято 75-годишнина беше отбелязана съвместно, е израз на здрава и силна морална връзка между България и Израел не само в сферата на междучовешките отношения, но и на междудържавно ниво. По думите на държавния глава този безпрецедентен акт на хуманизъм и мъдрост и общите ценности, които изповядват българският и израелският народ, са здравата основа, върху която се отстоява общата кауза за хуманизъм и усилията в борбата с ксенофобията, езика на омразата, расизма и антисемитизма.


Посланик Лилиан благодари за оказаната чест и посочи, че отличието е още един израз на специалните отношения между двете държави. Тя посочи, че Израел и България гледат напред и работят за изграждането на по-добър свят за бъдещите поколения, обменяйки знания в борбата с тероризма, киберпредизвикателствата, глобалната и регионална сигурност, както и в иновациите, технологичната креативност, образованието и за постигането на икономически и социален напредък.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

рак