Свързани новини

15.07.2019 13:20

Вътрешият министър на Румъния подаде оставка

Видян 1546 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на вътрешните работи на Румъния Кармен Дан подаде днес оставка от поста след разговор с премиера Виорика Дънчила, съобщава информационният сайт Зиаре, предаде БНР.


Кармен Дан заяви след срещата с Дънчила, че са разговаряли за уличния натиск във връзка с миналогодишния протест на диаспората на 10 август и действията на министерството на вътрешните работи.


Близо 80 000 румънци се събраха на протест в Букурещ на 10 август м.г., като демонстрацията бе съпътствана от сблъсъци между демонстранти и полиция. Най-малко 450 души потърсиха медицинска помощ заради травми, получени при избухналото насилие.


Кармен Дан иронично отбеляза днес, че в продължение на една година „уличният натиск“ за нейната оставка не е бил достатъчен, но „сега е“. Тя каза, че не се упреква в нищо.


Националният изпълнителен съвет на управляващата Социалдемократическа партия (СДП) ще вземе решение днес за промени в правителството. Според румънски медии може да настъпят промени в осем министерства.


Според източници на Радио Свободна Европа премиерът Дънчила, която е и лидер на СДП, ще предложи за нов вътрешен министър сенатора Николае Мога.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да се почувствате под напрежение

Днес може да се почувствате под напрежение от