Свързани новини

14.07.2019 09:24

Черни жилетки щурмуваха Пантеона в Париж

Видян 2096 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Стотици мигранти щурмуваха Пантеона в центъра на Париж, предава Нова тв. Между 200-300 протестиращи, нарекли себе си "черни жилетки", поискаха правото да останат във Франция.

Демонстрантите успяха да проникнат в мавзолея, в който са погребани национални герои като Волтер и Виктор Юго. Мъжете скандираха, че искат да им бъдат издадени разрешителни за престой и работа. Полиция незабавно блокира района и изведе мигрантите от сградата. До насилие не се стигна.

Парижката полиция осуети протестна акция на нелегални мигранти в столичния Пантеон. Арестувани са 9 души.

Стотици мигранти обаче не се разотидоха, а останали в района на Пантеона. Те разпънаха транспаранти и скандираха властите да им предоставят жилище и документи. Полицията е отцепила територията на историческата гробница с тленните останки на видни държавници на Франция от края на XVIII век.

В. „Паризиен” съобщи за около 400 бездомници, предимно произхождащи от Африка, които протестират в Пантеона. Организаторите на акциите, които наричат участниците „черните жилетки”, твърдят, че в сградата е имало 600 души.

Организацията „Вдигни се, Ла Шапел” твърди, че в Париж има 200 000 пустеещи жилища и призовава те да бъдат дадени на търсещите убежище. Предупреждава, че протестите ще продължат, докато мигрантите не получат необходимите документи.

През май организация проведе протест на летище Руаси-Шарл де Гол. Те обвиниха летищните власти, че съдействат на властите за връщането на мигрантите в родните им страни.
Източник: Гласове


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв