Свързани новини

13.07.2019 08:16

Пуснаха Банева от ареста

Видян 1889 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Задържането под стража на Евгения Банева е заменено с най-леката мярка за неотклонение „подписка“, съобщиха от специализираната прокуратура. Причината са заключения на съдебно-медицинска експертиза, изготвена от лекари в „Пирогов“, според която настоящото здравословно състояние на Банева не е съвместимо с условията в следствения арест и се налага спешна операция, предаде Defakto.bg.
По делото е приложено и писмено становище на болницата при Софийския затвор, че тя не може да получи адекватни грижи в тази болница.

На базата на тези заключения прокурор е определил най-леката мярка за неотклонение, заявяват оттам. Наложената на Банева забрана да напуска страната обаче е в сила, а на МВР е възложено да следи за изпълнението на „подписката“ й.

Евгения и Николай Баневи са арестанти от началото на декември миналата година след екстрадирането им от Франция. Заради издадена от България европейска заповед за арест двамата бяха задържани на летището. Впоследствие съпрузите многократно обявиха, че е трябвало да се качат на самолет за София и никога не са се укривали.

Обвиненията срещу тях са за организирана група, в която участвала и възрастната майка на Николай Банев, данъчни престъпления, пране на пари, длъжностно присвояване, незаконно оръжие.

Досега съпрузите многократно отправяха искания към спецсъда за по-лека мярка, като Евгения Банева настояваше да бъде освободена включително за да се грижи за трите деца на семейството. Тя се оплака и от мизерните условия в следствения арест.


 Снимка: Монитор


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната, но