Свързани новини

12.07.2019 15:37

ДПС: Провалът на Борисов е предизвестен

Видян 2650 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 Провалът на сегашното управление е неизбежен, заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ след заседание на Централния съвет на партията, предаде Канал 3.

"Направихме анализ на резултатите на европейските избори и на обществено-политическата обстановка в страната, състоянието на структурите ни“, обобщи председателят на ДПС. "Приехме решение, свързано с предстоящите местни избори и избрахме критерии и процедури за кандидати за общински съветници и кметове“, посочи той. "Анализът обхвана и икономическото състояние на страната, липсата на реформи и състоянието на правата и свободите и здравеопазването“, уточни председателят на ДПС.

"Оценката за скандалите в страната, е че провалът на сегашното управление е неизбежен. Демокрацията е заплашена, стабилността на страната е под заплаха, това е наша отговорност. Ние сме длъжни да защитим демокрацията в името на българските граждани“, допълни Карадайъ.

Централният съвет на ДПС категорично заявява, че популисткото националистическо управление на страната е пълен провал и затова пълна отговорност носи ГЕРБ, категоричен бе Карадайъ.

Председателят на Движението за права и свободи каза още, че на днешния централен съвет са приели декларация, с която ще настояват машинното гласуване да остане.

”Изборните правила отново се променят в последния момент. Държавата абдикира от задължението си да осигури честни и прозрачни избори. Вместо държавата да закупи, осигури сигурността и сертификация на машините, управляващите необосновано предлагат отмяна на машинното гласуване. Ние сме не само за машинно гласуване, но и за машинно преброяване на хартиените бюлетини. Това ще премахне субективния фактор. Така ще пресечем всеки опит за манипулиране на резултати и ще доведе до повишаване на доверието в изборния процес. Призоваваме всички партии, държавни органи и институции да бъдат във висотата на своите правомощия и да гарантират честни избори“, каза още председателят на ДПС.

Убедени сме, че при машинно гласуване няма да има сгрешени бюлетини, а недействителните гласове ще бъдат минимизирани, подчерта Карадайъ.

”Ние предлагаме две неща – машинно гласуване, машините да са собственост на държавата, софтуерът да бъде изработен от държавна фирма, съхранението и охраната да бъде осигурено от държавата и одитът и организацията да бъде от държавен орган“, поясни той.

Относно целите на ДПС за местните избори, Мустафа Карадайъ подчерта, че за тях е важно да запазят влиянието, което имат в местната власт, ако може и да го разширят.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!