Свързани новини

12.07.2019 16:17

Русия започна доставките на C-400 за Турция

Видян 1904 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В Турция e пристигналa първата част от руските системи C-400, обявиха от Министерството на отбраната в Анкара, предава РИА Новости. Доставките предизвикаха международен скандал, след като САЩ заплашиха, че като контрамярка обмислят изключването на Турция от системата за обучение и продажба на изтребителите пето поколение F-35. 


ПВО системата С-400 е преназначена да унищожава авиация, крилати и балистични ракети, в това чисто и със среден обсег на действие, като установките разполагат със система, която им позволява да стрелят и по наземни цели. Турция е третата държава след Беларус и Китай, която закупи такъв вид ПВО. Тя е първата страна от НАТО, която придобива тази техника.


Турция получи първите части от руската ПВО система С-400, въпреки неодобрението на Вашингтон, пише Сега.


Според Анкара, пратката е пристигнала на военен полигон недалеч от столицата в петък. Турският ход ще предизвика реакцията на САЩ, от където предупредиха, че Анкара не може да притежава едновременно руската система С-400 и американският изтребител пето поколение F-35. Телевизията припомня, че Турция инвестира в програмата за разработка на изтребителя и от дълго време желаеше да закупи голям брой от тях. 


Но от САЩ обявиха, че не желаят техните самолети да са близо до руската система, защото руските техници могат да намерят слабо място в изтребителя. Заради покупката се очертава скандал между Вашингтон и Турция, която е важен съюзник в НАТО. 


Белия дом вече спря тренировките на турски пилоти за F-35, като се очаква Анкара да бъде изключена окончателно от програмата скоро, припомня Би Би Си.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

телец