Свързани новини

12.07.2019 14:30

Карадайъ: Ние сме за машинно преброяване на хартиените бюлетини

Видян 1958 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ние не само сме само за машинно гласуване, ние сме за машинно преброяване на хартиените бюлетини. Това каза на брифинг председателят на ДПС Мустафа Карадайъ след заседание на Централния съвет на партията, предаде Фокус.


 „Днес Централният съвет прие и няколко важни решения и декларация. Централният съвет на ДПС категорично заявява, че популисткото националистическо управление на страната е пълен провал и затова пълна отговорност носи ГЕРБ. Рисковете за стабилността на страната, за демокрацията изискват отговорно поведение в името на бъдещето. Мирът, стабилността, демокрацията и държавността трябва да бъдат защитени. Българското общество осъзнава, че между декларираните намерение на властта и реалността има огромна разлика“, посочи той. „Омразата и разделението продължават, правата и свободите на българските граждани не са гарантирани и продължават да се нарушават. С управлението в страната и с местното самоуправление трябва да се ангажират партии с доказана привързаност към европейските ценности и демокрацията отговорни пред обществото днес и бъдещите поколения“, добави председателят на ДПС. Според него изборните правила в страната се променят непосредствено преди избори. „Държавата в лицето на Министерски съвет абдикира от своите отговорности да гарантира честни и прозрачни избори. При машинното гласуване имаше опит да бъде компрометирано. Вместо държавата да закупи машините, да осигури тяхното съхранение, обработката на софтуер, гарантирам извършването на одит, управляващите необосновано предлагат отменяна на машинното гласуване“, уточни Карадайъ.


Ние от ДПС не само сме само за машинно гласуване, ние сме за машинно преброяване на хартиените бюлетини. Това ще елиминира субективният фактор. Ще пресечем всеки опит за манипулиране на резултати и ще доведе до повишаване на доверието в изборния процес. Призоваваме всички партии и органи да бъдат на висотата на своята отговорност и да гарантираме честни избори“, заяви председателят на ДПС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Диана Ковачева

Не мога да стана служебен премиер: Диана Ковачева

Омбудсманът Диана Ковачева заяви, че не ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.