Свързани новини

12.07.2019 11:56

Вигенин: ГЕРБ имат скандално отношение към изборния процес

Видян 1208 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Ще се опитаме да работим конструктивно, да използваме парламентарните механизми, за да отстояваме нашите позиции. Това коментира в сутрешния блок на Нова тв Кристиан Вигенин от БСП - новият зам.-председател на парламента. По думите му, какви ще са отношенията в парламента, до голяма степен зависи от управляващото мнозинство. Начинът, по който ГЕРБ се отнася към изборния процес, е скандален, това заяви той във връзка с днешния дебат в парламента за машинното гласуване.


Заедно с безпрецедентното орязване на субсидиите за партиите, това е един скок към авторитаризъм, каза Вигенин. "Решихме да се върнем в парламента, да се върнем изцяло, а това включва заемането на поста зам.-председател на парламента. Ще работим конструктивно, ще използваме парламентарните механизми, ще защитаваме нашите позиции. Отношението ни в парламента в голяма степен зависи от парламентарното мнозинство, склонно ли е да отчита нашите виждания. Важно е дали това ще бъде същото мнозинство, което е готово да погази демокрацията", обясни той.


Бизнесът вече ще си купува партиите, но ние това няма да го допуснем, заяви той. Няма да можем да върнем парите, които дължим преди изборите, ще ги изплатим до 2021 г., няма да останем длъжници, направи сметка Вигенин.


Промените в ИК преди избори се правят изключително от ГЕРБ, обясни със съвсем сериозен вид той. ГЕРБ винаги е подчертавал, че техният електорат е по-образован от този на ДПС И БСП, би трябвало лесно да се справят.


Битката за това да бъдат честни и демократични изборите продължава от няколко месеца, и днес ще продължи в дебата, каза Вигенин.


Само за половин година промените, които се направиха, ни връщат много години назад, смята той.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева