10.07.2019 18:46

95% от стартапите са в София

Видян 1340 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Едно от предимствата на София е, че има добре развиващ се сектор на Информационни и комуникационни технологии (ИКТ). В последните 6 години постигнахме значителен напредък по отношение на стартъпите. Имаме 15-16 фонда за рисково финансиране, акселератори, инкубатори. Стартъп екосистемата вече е цялостно изградена. За последните 6 години в София, където са позиционирани 95% от стартъпите в България, са установени 2000 стартъпа, като 650 от тях продължават да се развиват. Това заяви Владимир Данаилов, директор на Столичната агенция за инвестиции, в предаването "В развитие" по Bloombergtv с водещ Делян Петришки.


    "В последните 18 месеца Столична община чрез Агенцията за инвестиции участва в подготвянето на стратегия за дигитална трансформация. Ние бяхме един от първите градове, който спечели участие в проекта The Digital Cities Challenge по методология на ЕК, който цели да подпомогне и ускори дигиталната трансформация на градоветe - за по-добро управление на градската среда и навлизане на дигитализацията в местните индустрии, както и за по-качеството на живот и по-добри услуги за граждани и бизнеса".


През последните 18 месеца ние успяхме да консолидираме над 100 организации от София - фирми, НПО, участници от Столична община, от Общинския съвет на Столична община, уточни Владимир Данаилов. "Направихме оценка на дигиталната зрялост на София. Имахме пунктове с много добра оценка, както и такива с позиции, които да подобрим. След това дефинирахме нашите амбиции и самата стратегия. Това е упътване, емпиричен документ как да се случи дигиталната трансформация в София", отбеляза още той-


    "Един от основните подходи е процесите по дигитализация и проектите за интелигентно управление на града да бъдат инструмент за икономическо развитие. Целите са в няколко основни насоки: цифровизация, електронно правителство, транспорт, образование, управление на градската среда. Едни от важните резултати от тази 18-месечна работа е споразумение с 43 европейски града, с които да обменяме знания, продукти и решения в една цялостна система".


Технологичните компании отпреди 15 години, които тогава са целели оперативна ефективност и намаляване на разходи, сега вече инвестират предимно развойни центрове, изтъкна гостът. Добавената стойност се развива. Смятаме, че София е стабилна икономически и политически. Качеството на живот се покачва в последните години. Освен това столицата разполага и със 7 международни училища, добави Владимир Данаилов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на