Свързани новини

10.07.2019 16:02

UK посланикът в САЩ напуска след ругателството към Тръмп

Видян 1437 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сър Ким Дароч, британският посланик във Вашингтон, уведоми с писмо до ресорния си заместник-министър в Лондон, че напуска поста преди края на неговия мандат след по-малко от 5 месеца. Въпреки че английските медии обвиняват незнайно защо бъдещия си премиер Борис Джонсън, в документа на дипломата ясно е записано, че причината е в породеното недоверие. То пък възникна, след като изтекоха писания на посланика по адрес на американския президент Тръмп, когото той нарича „помпозен глупак”, „твърде тъп”, „недееспособен”, сиреч идиот, „некомпетентен” и с прочие ругателства. В отговор обитателят на Овалния кабинет, естествено, нареди на администрацията да спре да работи с дипломата. Което го превърна в „персона нон грата”, нежелана личност, без да е обявяван такъв статут за него.


Тъй като Тръмп пък подкрепи публично Борис Джонсън в битката за шеф на консерваторите и бъдещ премиер, медиите критикуват бившия външен министър на Англия, че не бил подкрепил достатъчно някогашния си подчинен в тв дебата във вторник вечер, с опонента си за лидерството на партията Джеръми Хънт, който е външен министър в момента.


Масло в огъня наля и все още премиерът Тереза Мей, която нарече в парламента оставката на посланика, позволил си най-меко казано недипломатичен тон към главния партньор на страната в цял свят: „причина за голямо съжаление”. И каза, че смята за „ненужно да напуска поста”. „Ние имаме към него огромен дълг на благодарност”, каза тя в помпозния си стил. Това я накара да хвърли стрели и към Джонсън, пред когото бе предпочетена да наследи неговия състудент Камерън като лидер на торите и като премиер през 2016 г., за да ги доведе до най-голямото им падение в историята като резултати.


Това, разбира се, е израз на безсилие, тъй като гласуването на членовете на Партията на практика е приключило преди вечерта във вторник и със сигурност в сряда, по време на парламентарните дебати. т.е. не печели нищо от обругаването на бъдещия лидер, вместо на един явно доказано неподходящ за дипломатическа мисия човек.


Джонсън просто подчерта, че добрите отношения със САЩ са „от фанстастично значение” за Великобритания. Което е напълно вярно и то не само за Острова.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Дан Колов оживява и възпитава в детска книга

Дан Колов оживява и възпитава в детска книга

"Много се вълнувам да споделя с вас, че на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

дева

Днес може да се чувствате малко по-странно

Днес може да се чувствате малко по-странно и да ви се