Свързани новини

10.07.2019 11:05

Караянчева: Машините не ядат кебапчета, но и не вършат работа

Видян 1881 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Машините не ядат кебапчета, но те на практика не вършат работа. Това каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева относно предложените промени за отмяна на машинното гласуване в предаването „Нещо повече“ по БНР.


Според нея анализът на ЦИК за европейските избори е изключително аргументиран и задълбочен. „Цената е най-малкият проблем, защото ние трябва да гарантираме прозрачността на изборите“, посочи тя. По думите й по време на местните избори, които ще имат по няколко избора наведнъж, включително и преференции за общинските съветници, ще се усложни изборният процес.


Тя допълни, че ако остане машинното гласуване на местните избори това ще намали избирателната активност, защото хората ще трябва да чакат и това ще ги откаже да гласуват.


„Има много предпоставки, които застрашават местния вот. Мисля, че колегите са направили едно разумно предложение, което трябва да бъде обсъдено не емоционално, трябва да се мисли изключително рационално, за да запазим доверието на хората във вота. Не бива да натоварваме и хората, и членовете на СИК-овете,“ поясни Караянчева.


„Машините не ядат кебапчета, но те на практика не вършат работа. Машинно не се гласува никъде в Европа. Ние го въведохме, защото беше под натиск“, заяви тя. Според нея често политиците се опитват да оправдаят своите загуби с различни твърдения.


„Единствената промяна, която ще направим е отмяна на машинното гласуване за местните избори. Няма да правим други промени, избирателят няма да бъде неинформиран или объркан“, добави председателят на Народното събрание.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби