Свързани новини

09.07.2019 14:47

Експерти: Посегнаха и на най-мощната разузнавателна служба у нас

Видян 2173 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Експерти по национална сигурност смятат, че акцията срещу двамата началници на служба Военна информация в Министерството на отбраната е предварително режисирана от страна на управляващите. Те целят да бъде завладяна и тази служба за разузнаване. Според тях е недопустимо по какъвто и да било начин ДАНС да се меси в работата в военното разузнаване. Припомняме, че Военноокръжната прокуратура в София привлече като обвиняеми бившия директор на служба"Военна информация в Министерството на отбраната (военното разузнаване) Светослав Даскалов и настоящия Пламен Ангелов. Двамата са обвинени в престъпление по служба, тъй като според ДАНС и прокуратурата са нарушили правилата за издаване на разрешения за достъп до класифицирана информация.


Бившият шеф на Държавната комисия по сигурността на информацията Цвета Маркова сподели, че не е нормално ДАНС да влиза в служба Военна информация.  Именно по сигнал на ДАНС е започнало разследването срещу Светослав Даскалов и Петко Ангелов.


"Правомощията на ДАНС се отнасят за всички останали, освен за службите за сигурност", сподели Маркова в предаваенто Нещо повече по БНР.


"Надявам се ДАНС да не е влязла на проверка в Служба Военна информация. Самата служба би трябвало да има собствено звено Сигурност, което да обезпечава, да гарантира вътрешната сигурност на тази специална служба", коментира още доц. Маркова.


"Това оповестяване е изключително позорно и застрашаващо националната сигурност. Искрено се надявам, че тази информация няма да се потвърди при инспекцията на НАТО".


По думите на Маркова публичността е вредна за сферата на сигурността на държавата:


"Самата система за сигурност трябва да има инструментариум, който да не позволява допускането на каквито и да било пропуски, макар и технически, а на второ място - да не допуска такова невиждано досега като размер оповестяване на настъпили рискове или заплахи", завърши доц. Маркова.


Според генерал Атанас Атанасов цялата операция срещу военното разузнаване е изключително обезпокоителна:


 "Това е завършващата фаза на операцията Сараите овладяват сектора за сигурност.Важно е да се знае, че става въпрос за условие договорено от Борисов със Сарайско-библиотекарската групировка за връщането му на власт през 2014г.А именно, че оперативните служби ще се управляват като на концесия от Сараите. След ДАНС, ДАТО, ДАР, МВР дойде ред и на Военна информация!За този процес говорех още в предното Народно събрание”, сподели генерал Атансов.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.