01/02

Свързани новини

07.07.2019 08:17

Кмет и министър уговарят ремонт на път срещу гласуване за ГЕРБ

Видян 4597 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 4.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна


Градоначалниците от управляващата партия са с предимство, а желанията им се изпълняват едва, след като осигурят  добри изборни резултати, сочи лична преписка, публикувана от кмета на община Септември Марин Рачев. На фона на бедственото положение в неговата община - във Ветрен, той качи на Фейсбук страницата Локомотив Септември кореспонденцията си с регионалния министър Петя Аврамова.
Двамата разрешават с СМС-си продължаването на ремонта на главния път в града, който е част от републиканската мрежа. Рачев пише на шефа на МРРБ, че „хората от Ветрен си изпълниха ангажимента на изборите”.  „От Вас още чакаме разрешение да свършим за сметка на община Вашата работа относно асфалтирането на главната улица в града“, отчита се той. Припомняме, че миналата седмица трасето беше отнесено от поройните дъждове и на участъка се е активирало свлачище, което заплашва околните къщи.

Самата кореспонденция започва още на 14 февруари 2019 г. като градоначалникът предлага, в случай, че не може да се поеме ремонтът от държавата, да го извърши той, без да е ясно чрез фирмите си или с общински средства. „Наредила съм на Терзийски спешно да ви дадат разрешение. Съжалявам за забавата на АПИ по въпроса“, отговаря Аврамова в преписката.

На 10 май  Рачев напомня за случая и пише, че отговор липсва. На 29 май все още разрешение няма, което очевидно е разгневило кмета, тъй като местните избори чукат на вратата, а на евровота (3 дни по-рано) е получен очакваният резултат. От написаното става ясно, че кметът е поел личен ангажимент за асфалтирането на главния път. Още при избирането си през 2015 г. Сега кметът сам направи кореспонденцията публична, за да покаже, че не той, а министър Аврамова, кадър на Цветан Цветанов, е проблемът за неслучващия се ремонт.

Рачев напомня, че ангажиментът е поет два месеца по-рано. А „задължението” на жителите на Ветрен да гласуват за партията на Аврамова ГЕРБ е изпълнено.  За управляващите в града има 172 гласа, сочат данните на ЦИК.

На 5 юли Рачев информира министъра със СМС, че обявява бедствено положение с кратката бележка: „Докато се накумите за пътя, бурята го отнесе. Обявявам бедствено положение!“ и изпраща снимки от последиците от дъжда, които са същите като публикуваните в страницата на Локомотив - Септември.


Сега Рачев, заедно с кмета на Ветрен Радослав Лютаков и шефа на ОбС Кирил Тодорин, отправиха призив към премиера Бойко Борисов да посети бедстващия град, но преди това да пита Аврамова защо е бездействала по казуса.

Напомняме, че на прощаване, в преписка  до областните управители шефката на кабинета на  Борисов Румяна Бъчварова посочи министър Аврамова  за нов „патрон” на губернаторите. Според криминалния латино жаргон това трябва да се разбира като шеф, бос, господар.

 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв