Свързани новини

05.07.2019 12:18

У нас няма условия за мафия, заяви вътрешният министър

Видян 2800 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Средата за сигурност в България се отличава с относителна устойчивост и стабилност. Липсват признаците и условия за съществуването на емблематични, знакови престъпни структури на национално ниво и групировки от мафиотски тип, както и престъпни деяния с широк обществен резонанс.


Това заяви вътрешният министър Младен Маринов при откриването на конференция в СУ "Св. Климент Охридски" за противодействието на организираната престъпност, предаде OFFNews.bg.


Той посочи, че в резултат на мерките и политиките, предприети от българските правителства и МВР, е постигнато стесняване на криминалните пазари и престъпните възможности, както и намаляване на шансовете за финансиране на престъпни групи.


Маринов каза, че нито една държава не би могла да се справи с организираната престъпност, ако няма сътрудничество и тесни отношения между правоохранителните органи, научната общност и бизнеса.


През 2018 г. у нас са разкрити четири нелегални фабрики за производство на цигари. По думите на министъра през първите пет месеца на 2019 г. са заловени 33 млн. къса нелегални цигари и е предотвратена щета за бюджета от над 6 млн. лева.


България успешно си партнира с чуждестранните служби срещу трафика на наркотици, а последният пример за това е разкритият канал за трафик на хероин чрез български куриери, по въздух, с куфари с двойно дъно. Иззетият хероин и наркотични вещества са били около 40 килограма.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни, солидни и