01/02
04.07.2019 14:37

От 1 септември Столичната община ще предоставя услугата „Патронажна грижа“, финансирана по ОПРЧР

Видян 1290 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Заместник-министърът на труда и социалната политика и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ Зорница Русинова и кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова подписаха договор за предоставяне на услугата „Патронажна грижа“ на възрастни хора над 65 г. и хора с увреждания. Проектът стартира на 1 септември. Услугата е с продължителност 12 месеца. Стойността на договора е 830 хил. лв. и ще обхване 360 души.


„Услугите в социалната сфера в Столичната община значително се разширяват през последните години. Стараем се чрез тези дейности хората, които имат различни проблеми, да получат необходимата грижа. Така ще бъдат по-спокойни и ще поддържат активен начин на живот“, каза кметът Йорданка Фандъкова при подписването на договора.


„Този проект ще надгради досегашните усилия на Столичната община в социалната сфера, особено в грижата към възрастните и хората с увреждания. Голяма част от подкрепените от „Социалния патронаж“ често имат необходимост и от медицинско лице, което да ги посещава в домашна среда. Тази подкрепа ще им бъде осигурена до 2 часа на ден“, коментира Зорница Русинова.


Основната цел на операцията „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания - Компонент 2“ е да подобри качеството на живот и възможностите за социално включване на възрастните и хората с увреждания чрез осигуряване на мрежа от интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда и изграждане на подходящ капацитет за предоставянето им. Осигуряването на интегрирани услуги за възрастните и хората с увреждания е част от Плана за действие 2018-2021 г. в изпълнение на Националната стратегия за дългосрочна грижа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

везни

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното пространство

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното