Свързани новини

04.07.2019 11:42

БСП: Умишлено се пуска бизнесът в политическия живот

Видян 1471 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С 1 лв. субсидия умишлено се пуска бизнесът в политическия живот - за пръв път ще се приеме закон, срещу който са всички парламентарни партии. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебата за намаляване на партийната субсидия от 11 лв. на 1 лв. за действително получен глас, предаде Фокус.


Нинова призова това да да се реши въпросът с намаляването на субсидиите. "Можем да го направим - има решение, стига да има разум. Ако няма, вие приемате това, което искате, и политическият живот отива в изключително лоша посока", каза още Нинова.


 „В тази зала са приемани много закони. Поне откакто аз съм в парламента, ми се струва, че за пръв път в залата се разсъждава, дебатира и ще се приеме закон, срещу който са всички парламентарни партии“, поясни Нинов.


 „Вижте си позициите и разберете, че всички парламентарно представени партии се изказаха против намаляването на субсидията от 11 лв. Това е прецедент в българския парламент. Защо тогава този закон ще бъде приет? Никой не го иска, я ще мине. Обяснението е "защото народът го иска". Уважаеми колеги, позволете да изразя мнението, че не ви вярвам. Не ви е това мотивът. Защото близо 2 млн. българи искат да им бъдат преизчислени пенсиите“, заяви лидерът на БСП.


 „Всички колеги от ГЕРБ днес опровергахте г-н Борисов, изглежда аз съм единствената, която ще го цитира и подкрепя. Зададохте въпроси, че олигарсите ще управляват партиите. Кой го е казал? Бойко Борисов и аз го подкрепям“, каза още Нинова.


 „Събрали сме се тук да градим държава, да поддържаме правов, конституционен ред. А какво правим - надцакваме се по популизъм. Признавате, че бизнесът ще превземе партиите и въпреки това ще го направите. Явно не е, защото народът го иска. В други случаи не се съобразявате с народа. Може би, защото умишлено искате да пуснете бизнеса в политическия живот. Тук ще ви изтъкна едно противоречие. Само преди два месеца обяснявахте на нас и на българския народ, че трябва да се опростят задълженията на Мюфтийството и да им се спре външното финансиране. С кои аргументи днес отваряте външното финансиране за партиите и няма ли да бъде това влияние на чужди интереси в България през най-високата класа – политическата, която взима решения, която трябва да гарантира суверенитета? Не си слушате премиера и това е“, допълни Корнелия Нинова.


 „Част съм от този процес вече три години. Първо беше морковът – влезте с нас в управлението и вземете постове и пари. Отказахме ви. Второ беше тоягата - бой, клевети и обиди. И тогава не успяхте да смачкате опозицията. Сега сте решили с финансово наказание да унищожите опозицията. Големият въпрос не е за БСП. Днес БСП е опозиция, утре ще сте вие. Въпросът е, че пипате устоите на държавността, на правовата държава и на Конституцията“, каза още Нинова. По думите ѝ с това няма да се реши най-важният въпрос – задкулисието и паралелната държава, които се увеличават с тези промени.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще