01/02

Свързани новини

03.07.2019 15:01

КПКОНПИ подведе за стокиращата Габриел

Видян 1718 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Комисията за противодейтсвие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) подведе за стокиращата Мария Габриел. Както 19’ вчера писа, антикорупционната комисия прекрати без последствия производството срещу родената в Хаджидимово еврокомисарка. Като мотив от КПКОНПИ изтъкнаха, че тя в качеството си на евродепутат тогава не е лице, заемащо публична държавна длъжност. Сигналът срещу Габриел беше във връзка с използването на общинско жилище за крайно нуждаещи се в София на изключително занижени цени. В обясненията си тя разкри, че използвала жилището от 128 кв.м. в елитния квартал Лозенец, за да си стокира нещата. Наемът, който плащала пък е бил 400 лева месечно при цени минимум по 1000 лева на месец.


При проверката си КПКОНПИ е установила, че членовете на Европейския парламент не са лица, заемащи публична длъжност. Договорът е сключен през октомври 2010 г., когато Мария Габриел е била вече евродепутат с 30 000 лв. месечен доход.


 Липсата на тази предпоставка – субект, или лице, заемащо публична длъжност, срещу което да се проведе административното производство, се явява пречка за разглеждане на постъпилия сигнал и е основание за прекратяване на настоящото производство, обясняват от КПКОНПИ.


Сайтът Афера разкрива, че в член 6 ал.4 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество е записано, че членовете на Европейския парламент от Република България са лица, заемащи висши публични длъжности по смисъла на този закон и подлежат на разследване.  От написаното излиза, че хората в антикорупционната ни комисия или не познават собствените си закони, или умишлено лъжат, за да не разследват стокиращата Мария Габриел.


Самата тя подава декларация до КПКОНПИ, именно по този закон, защото влиза в него с публична длъжност! Изниква въпросът, защо след като тя уж не е лице, заемащо публична длъжност, подава декларация пред антикорупционната комисия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате своите идеи и мисли

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате