Свързани новини

03.07.2019 11:27

Борисов: Новият председател на Европейския съвет е много добър приятел на България

Видян 2131 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Имаме председател на Европейския съвет – Шарл Мишел. Много добър приятел на България“, заяви министър-председателят Бойко Борисов след края на извънредното заседание на Европейския съвет, съобщиха от правителствената информационна служба. Премиерът Борисов изрази своите поздравления към Шарл Мишел и отбеляза, че традицията премиер на Белгия да поема Съвета е от времето на Херман Ван Ромпой.

Българският министър-председател заяви, че е доволен от постигнатия труден компромис на срещата на европейските държавни и правителствени ръководители. „В пакета казваме кое е за социалистите, кое за Европейската народна партия, кое за либералите и за това се съгласяваме. Категорично ние държахме още от първия ден Европейската комисия да бъде за ЕНП и това постигнахме“, добави Борисов.

Запитан относно поста на председател за Европейската комисия, премиерът Борисов подчерта, че предложението е германският министър на отбраната Урсула фон дер Лайен. „Доста години се познаваме. Мисля – добре ще се справи“, отбеляза Борисов. Министър-председателят каза още, че предложението за върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност, е испанският външен министър Жозеп Борел.

На въпрос дали депутатите на ГЕРБ биха подкрепили Сергей Станишев за председател на Европейския парламент, премиерът Борисов заяви: „Категорично ще го подкрепим. Българин на такава висока позиция само е чест и гордост. Независимо, че неговите хора в България не го харесват“. Борисов акцентира, че издигането на кандидатурата на Сергей Станишев е работа на Европейския парламент.

„Много добре се познаваме, приятел ни е и съм убеден, че един подобен професионалист ще ни бъде много важен по пътя за еврозоната“, подчерта още министър-председателят по отношение на Кристин Лагард, номинирана за председател на Европейската централна банка.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

стрелец