Свързани новини

02.07.2019 15:57

Думите на Гешев: „И циганите така правят” не са дискриминация, сече КЗД

Видян 1503 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Жалбата за дискриминация срещу зам.-главния прокурор Иван Гешев за думите му в телевизионно интервю "...и циганите така правят" е оставена без уважение от Комисията за защита от дискриминация (КЗД).
Причината е, че комисията не е открила нарушаване на законодателството за внушения за различие и подбуда към омраза нито за етническа принадлежност, нито за гражданство и тормоз, съобщи Клуб Z.
Сигналът срещу зам.-главния прокурор Иван Гешев беше подаден през април от ромския активист Христо Николов заради думите му пред БНТ по повод Петко Дюлгеров - един от подсъдимите по делото за подкуп срещу Десислава Иванчева, който се отрече от първоначалните си показания:
"Господин Дюлгеров е подсъдим. Той даде показания в досъдебното производство в качеството му на обвиняем. Това, че той на по-късен етап ще се откаже от тези показания, беше калкулирано още в досъдебното производство. Така правят всички. Ние очаквахме, че той ще възприеме това поведение. Само да допълня, извинявайте, че ви прекъсвам! Единствено, което не можеше да се предвиди, беше ясно, че той ще каже, че това не е вярно в досъдебното производство, така правят всички подсъдими, така правят и циганите, включително, по делата. Това е масово", каза тогава Гешев
"Освен от Иван Гешев, вече се чувствам дискриминиран и от Комисията за защита от дискриминация. Сега пред кого да подам жалба от самата комисия", коментира подателят на сигнала срещу заместник-главния прокурор.. Въпреки това, той е решил да обжалва решението.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

стрелец