Свързани новини

02.07.2019 12:26

Американски разрушител влезе в Черно море

Видян 1226 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Разрушителят от американския флот USS Carney навлезе в акваторията на Черно море. Това се доказва от данните от службата за проследяване на движението на корабите MarineTraffic, предва РИА Новости, цитирана от Фокус.


Ескадреният миноносец ще участва в морските учения Sea Breeze 2019, според уебсайта на Шести флот на САЩ. Те се провеждат през юли юли. В тях ще участват 19 държави, 32 кораба и 24 самолета.


От началото на годината това е петото посещение" на американския военен кораб от този клас в региона. Последното се случи през април, когато разрушителят USS Ross влезе в Черно море, за да участва в маневри с военноморските сили на България и Грузия.


Влизането на ескадрения миноносец от Военноморските сили (ВМС) на САЩ USS Carney в акваторията на Черно море е нагло упорство, целящо създаване на напрежение в международните отношения. Това пък заявил ръководителят на комисията по междунационални отношения в кримския парламент Юрий Гемпел, цитиран от РИА Новости.


По-рано бе съобщено, че американският разрушител е влязъл в акваторията на Черно море. Корабът ще участва във военните учения Sea Breeze 2019.


„Вече не учудва наглото упорство на САЩ да присъстват в Черно море, което цели създаването на напрежение в международните отношения и говори за това, че САЩ нямат намерение да се отказват от агресивните си планове“, заявява още Гемпел.


По неговите думи, руската армия и флот през последните години са получили най-съвременни оръжия, които првъзхождат в пъти американските и са в състояние да обезпечат ненарушимостта на границите и мирния живот на гражданите на Русия.


„А Крим е бил и ще бъде непотопяем самолетоносач в Черно море, който осигурява международната стабилност в черноморския регион“, каза Гемпел.


"Продължаващото присъствие на американския флот в Черно море показва нашия ангажимент към регионалната стабилност, към сигурността на морското корабоплаване на нашите партньори в региона на Черно море, както и към колективната защита на нашите съюзници в НАТО," обяви преди време командирът на "Карни" - вицеадмирал Кристофър Грейди.


Тези кораби са снабдени с комплекс ракети прехващачи „Иджис“ с поразяващ блок SM-3, способни да унищожават балистични ракети извън атмосферата. Те имат на борда и крилати ракети "Томахоук".



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

близнаци