Свързани новини

02.07.2019 10:58

Подигравки заляха Иванка Тръмп в Осака

Видян 1450 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Иванка Тръмп - дъщеря и висш съветник на президента на САЩ Доналд Тръмп, стана обект на подигравки в социалните мрежи след публикуването на видеоклип, в който тя се опитва да се намеси в разговор на световни лидери на срещата на Г-20 в Осака, предаде БНР.


Хаштагът #UnwantedIvanka (Нежеланата Иванка) се появи в Туитър след публикуването през уикенда в Инстаграм на видеоматериал, заснет по време на форума на Г-20 в Япония.


На него се вижда как 37-годишната „първа дъщеря“ се опитва да се намеси в неформален разговор между британската премиерка Тереза Мей, канадския премиер Джъстин Трюдо, френския президент Еманюел Макрон и шефката на МВФ Кристин Лагард, която изглежда пренебрегва Иванка Тръмп.


„Това може да изглежда шокиращо за някои, но да бъдеш „дъщеря на...“ не е професионална квалификация“, реагира младата демократка от американската Камара на представителите Александрия Окасио-Кортес.


Вълната от подигравки в социалните мрежи включи и обработени с фотошоп снимки, на които Иванка е в компанията на Чърчил, Сталин и Рузвелт в Ялта, както и заедно с Мартин Лутър Кинг във Вашингтон.


Иванка Тръмп има официален статут на съветничка на своя баща президент, посочва АФП.


Тя редовно присъстваше, заедно със съпруга си Джаред Кушнер – също съветник на държавния глава, в най-близкото обкръжение на президента Тръмп на форума на Г-20 в Осака. Беше с баща си и по време на историческата му среща с лидера на КНДР Ким Чен-ун в демилитаризираната зона между двете Кореи.


Съпрузите Тръмп-Кушнер редовно пътуват с милиардера републиканец, който се вслушва в казаното от тях. Къшнър е натоварен с тежка задача: изработването на мирен план за разрешаване на израелско-палестинския конфликт.


През април Тръмп заяви, че е обмислял да назначи дъщеря си Иванка начело на Световната банка или за посланик на САЩ в ООН.


„Тя е истински дипломат“, „много е добра с числата“, каза Тръмп тогава в интервю за сп. „Атлантик“, като уточни, че се е отказал да го прави, за да не го обвинят в „шуробаджанащина“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат