Свързани новини

01.07.2019 15:05

Фрог: Магистрат съди държавата заради рекордно слухтене за над 300 дни

Видян 1746 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Следователката от следствения отдел на Софийската градска прокуратура Радиана Абдулова заведе дело срещу държавата, че е била подслушвана незаконно в продължение на рекордните над 300 дни, съобщава агенция Фрог.


Радиана Абдулова  е поискала 210 000 лева обезщетение за неимуществени вреди, тъй като в периода между 2011 г. и 2015 г. спрямо нея са били приложени незаконни СРС-та по искане на три институции-ГДБОП, ДАНС и Софийската градска прокуратура. След запитване до Националното бюро за контрол на СРС-та през 2017 г., следователката разбира, че  службите са я подслушвали против законоустановените правила. Първо: в мотивите за исканите СРС-та спрямо нея, са липсвали данни, че тя е съпричастна към престъплението.


 Нещо повече-дадените искания за подслушване са били за леко наказуемо престъпление, което е недопустимо според Закона за СРС-та.  Установено било още, че разрешението за използване на  СРС срещу магистрата, е било дадено от некомпетентен съд-председател на Софийския окръжен, което е също в нарушение.  Абдулова  е била подслушвана 300 дни, далеч надхвърлящ разрешения срок за прилагане на СРС. По тази причина в исковата си молба до съда, следователката отбелязва, че службите и прокуратурата съзнателно са погазили Европейската конвенция за защита правата на човека. „Считам, че съм била подложена на произвола, царящ с съдебната система и държавата. Уронва се честта и човешкото ми достойнство, гарантирани от Конституцията“, отбелязва Радиана Абдулова .  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще почувствате самоувереност

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще почувствате самоувереност, която ще ви помогне