Свързани новини

26.06.2019 16:20

Ирак и ОАЕ отказват на САЩ плацдарм към Техеран

Видян 2781 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като вчера писахме, че вълненията в Грузия са прелюдия към превръщането на страната в плацдарм за атаки на САЩ към Иран, както твърди Русия, се разбра, че още 2 страни в района са отказали да бъдат площадки за подобно нападение. В листата вече са Турция, Сирия, Армения и Азербайджан.


„Ние не искаме нашата територия да бъде терен за осъществяване на акции към наши съседи, включително Иран”, заяви и то пред американската CNN президентът на Ирак Бархам Салих. Още през февруари президентът Тръмп бе заявил, че неговите 5000 войници остават на територията на арабската страна, за да „държат изкъсо” Техеран.


Обединените Арабски Емирства, които иначе са най-близък съюзник на Саудитска Арабия, която пък е основен партньор на Вашингтон в арабския свят и главен двигател на бъдеща война срещу Иран, също няма да участват в развитие на конфликт. Страната дори няма намерение да повдига обвинения срещу Техеран във връзка с инцидента с атака по 2 търговски кораба. „Ние не можем да обвиняваме друга държава, без да има неопровержими доказателства”, заяви шейх Абдула бин Зайед Ал Нахян, външен министър на Емирствата. Това стана на негова среща с руския му колега Лавров в Москва.


След втория кръг от разговори със съветника на американския президент по националната сигурност Болтън, ръководителят на тайните служби на Москва Патрушев категорично се изказа пред журналистите в Ерусалим, отразяващи безпрецедентната среща. Той посочи, че онова, което САЩ са предложили, всъщност са две хипотези, които обаче не са реални.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

козирог