Свързани новини

26.06.2019 17:36

Искат ревизия за барбекюто на антимафиот №1

Видян 3324 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичната община да извърши проверка на дирекцията, която узакони обектите на терасата на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев, настояват от Камарата на архитектите в България. Призивът идва, след като се разбра, че направление Архитектура и градоустройство е обезсилило акта на кмета на район Слатина за събаряне на сградата и барбекюто на терасата на Георгиев.


Припомняме, че за обекта на шефа на КПКОНПИ стана стана известно след гръмването на Апартаментгейт. Освен ключови представители на кабинета и парламента по казуса е разследван и антикорупционер №1 Георгиев. Той е пропуснал да декларира 186 квадратни метра от своя апартамент на 3 етажа. На покрива на сградата, където той живее, има две незаконни къщички, което доведе до проверка. Георгиев не може да докаже и доходи и даде 3 различни цени на придобиване на имота


 "Около 1 метър е над височината на законовите изисквания. Изцяло трябва да бъдат премахнати тези два навеса", заяви след скандала кметът на район Слатина Наталия Стоянова.


През април Контрол по строителството на столичния район Слатина установи, че има проблем с терасата с барбекю на Георгиев и издаде акт за събаряне.


  На 12 юни обаче директорът на строителния контрол на Столичната община Влади Калинов обезсили акта със своя заповед.


Първоначалното съмнение бе, че Георгиев е построил незаконно и сауна на терасата си, която се явява покрив за неговите съседи. "Строежът е извършен без издадени строителни книжа. Покривната му конструкция е изградена над определената с кота "било" по виза максимална височина", сочи проверката.


Навесите на покрива трябваше да бъдат съборени, но  Георгиев обжалва акта и от НАГ изненадващо съобщиха, че всичко построенно е законно. Проверката по документи на СО показа, че обектите на терасата било допустимо да останат. Подобно решение обаче възмути строителите.


„Да се направи проверка и тази проверка да бъде направена от СО за дейността на Дирекцията по строителен контрол и конкретно за ръководството на арх. Калинов. Да се види защо по този начин се толерира незаконно строителство и се прикрива, и пред обществото се представя, едва ли не, че няма проблем, а той е очевиден за всички. Всичко, което не е в оригиналния проект и няма строителни книжа, не може да бъде въведено в експлоатация и не може да получи и нотариален акт, дори”, коментира независимият експерт арх. Борислав Игнатов, шеф на Камарата на архитектите.


През последните години в камарата са получени редица сигнали и жалби точно за подобни решения. Очаква се скоро организацията да излезе със становище и по тях.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 С ББ начело 30.06.2019 14:08

    Комунистите са подбирани между селските идиоти. В момента служби означава престъпни банди.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Един ден, в който ще гледате философски на живота

Един ден, в който ще гледате философски на живота и ще