Свързани новини

25.06.2019 17:42

Иран и САЩ се изпокараха кой е по-активен в диалога с дуло на челото

Видян 1944 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съветникът по национална сигурност на американския президент Джон Болтън обвини Иран, че отговаря с мълчание на опитите за диалог от страна на САЩ. Според него щатските дипломати обикаляли Близкия Изток, търсейки пътека към мира. Болтън беше на среща с руския шеф на службите Патрушев в хотел Крал Давид в Ерусалим, която продължи час и половина и никоя от страните не даде да се разбере какво е обсъждано и стигнало ли се е до договорки. В същото време държавният секретар Помпео беше в Саудитска Арабия при другия главен американски съюзник и противник на Иран в региона – престолонаследника Мохамед, за когото вече излязоха ясни доказателства в щатските и британските медии като поръчител на убийството на опозиционния журналист Кашоги в Истанбул.


Напомняме, че седмицата започна с налагане на нови американски санкции срещу Техеран, този път главно върху физически лица, в това число – върху външния министър, което е незапомнено в световната практика. Президентът Роухани остро разкритикува подобна стъпка, която носи обратно на диалога послание. Повод за САЩ беше свалянето на американски боен дрон над въздушното пространство на Иран преди дни, което според Щатите е станало на самата линия или малко извън него над международни води.


Самият дипломат №1 на страната Мохамад Джавад Зариф многократно подчерта, че неговата държава държи на „равноправен диалог при взаимно уважение”.


От името на Русия, която американците призоваха за посредник при срещата на Помпео в Сочи с Путин, заместник-министърът на външните работи и пратеник на президента по Близкия Изток Сергей Рябков заяви: „Не може да се получи диалог с опрян в челото пистолет – буквално и фигуративно казано”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности за