Свързани новини

24.06.2019 13:42

Червеният Имамоглу взе Истанбул със 777 000 гласа преднина

Видян 1606 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Червеният кандидат за кмет на Истанбул Екрем Имамоглу спечели втора победа на изборите в 16-милионния град. Той спечели с разгромяващите 777 000 гласа пред номинирания от партията на Ердоган последен премиер на Турция Бинали Йълдъръм. Изборите бяха преповторени, след като при първото им провеждане преди 3 месеца Имамоглу спечели, но само с 13 000 гласа.


Това, въпреки чистата му победа, бе използвано от доминираната от президента Централна избирателна комисия на комшиите, за да анулира резултата и да насрочи нов тур.


В резултат на това изумително насилие над демокрацията и здравия разум, активността стигна 84,39 % - близо 10 милиона избиратели, а победата на опозицията е съкрушаваща – с 9%.


Напомняме, че креслото на кмет на Истанбул беше стартовата позиция на самия Ердоган към премиерското и президентското, откъдето доминира политическия живот при комшиите повече от 15 години.


Екрем Имамоглу, баща на 3 деца, е социалдемократ. В първата си реч той протегна ръка за сътрудничество в името на добруването на жителите на града на 2 континента към авторитарния лидер на нацията. Новоизбраният кмет на Истанбул каза, че е готов да работи „в хармония” с президента Реджеп Тайип Ердоган за решаване на проблемите на Истанбул.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог