Свързани новини

24.06.2019 11:31

ГЕРБ иска 9 % ДДС за книгите

Видян 1513 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Дни, след като премиерът лично обяви, че свалянето на ДДС  е комунизъм, а то е ясно дясно, след като финминът Горанов се закле, че няма да се променят данъци, иде чудо откъм Партията, която иска да направи ДДС върху книгите в размер на 9 %.
Това става ясно от промени в закона за ДДС, одобрени от работната група към бюджетната комисия в парламента.. Лидерът на НФСБ Валери Симеонов остро разкритикува "преориентацията" на ГЕРБ.  „Ние (с ГЕРБ - б. р.) сме се подписали под един документ, наречен Програмни приоритети, където искахме да има понижаване на ДДС за редица стоки, тъй като смятаме, че това е правилният ход за облекчаване на сравнително тежкото положение на най-нисшите социални слоеве. Това не беше прието в преговорния процес. В крайна сметка се съгласихме да запишем в програмните приоритети, че ставката за ДДС по време на управлението на ГЕРБ и ОП ще остане непроменена. Без каквато и да било консултация, научаваме, че тази ставка ще се промени след договорка с ДПС”, коментира Валери Симеонов.
Според подкрепената от бюджетната комисия промяна в Закона за ДДС с 9% ставка ще се облагат както хартиените, така и електронните книги, учебници и учебни помагала. Изрично е записано, че по-ниският данък ще важи и за детски книжки с илюстрации, за рисуване или оцветяване, печатни и ръкописни нотни издания.






 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден