Свързани новини

22.06.2019 07:06

Радев: Ф-16 да има всички бойни възможности

Видян 3367 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Очаквам правителството да гарантира, че няма орязване на бойните възможности според заявеното от нас и българските данъкоплатци няма да дават парите си на халос”, заяви пред журналисти президентът Румен Радев за договора със САЩ за закупуване на изтребителите Ф-16. Държавният глава присъства на Националното тактическо учение Ответен удар 2019 на полевия учебен полигон Ново село.


„Всяко едно „мърдане“ надолу и орязване на този пакет вече води до невъзможност за реализация на оперативните възможности на самолета“, коментира президентът. „Всеки момент очаквам параметрите на предложението на американската страна“, съобщи Радев.


 „Правителството многократно декларира, че ще постигне разумна цена, близка до определената от Народното събрание, че ще има разсрочено плащане и офсет и индустриално сътрудничество, и високи бойни способности“, посочи държавният глава.


 „Най-важното в този проект, което често се пропуска, и не се разбира докрай е, че не самият самолет е най-важното в проекта, а цялостният хомогенен пакет е важен“, обърна внимание Радев. „Той се състои от самолета, оборудването, въоръжението, допълнителното оборудване към самолета, наземното оборудване, което е огромно и обучението на личния състав“, уточни той.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

дева