Свързани новини

21.06.2019 12:26

Тръмп предупреди Иран за предстояща атака на САЩ

Видян 1776 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп е изпратил послание до Иран чрез Оман, в което е информирал Техеран, че Вашингтон се подготвя да атакува страната, заявиха в петък неназовани ирански представители, предаде БНР.


Това е станало факт, малко след като в-к "Ню Йорк таймс" съобщи, че късно снощи Тръмп е одобрил военни удари в отговор на сваления от иранска ракета американски военен дрон, но в последния момент е отменил атаката. Твърди се, че отказът за нападение е бил направен въпреки съветите за подобни мерки на държавния секретар Майк Помпейо, на директора на ЦРУ Джина Хаспел и на съветник по националната сигурност Джон Болтън.


В същото посланието на Тръмп към Иран обаче той е отбелязал, че САЩ "не желае война, а разговори", като американският президент е добавил, че дава на Техеран краен срок за започване на преговорите, според информацията на Ройтерс.


"В посланието си Тръмп заяви, че е против всякаква война с Иран и иска да разговаря с Техеран за различни въпроси. Той даде кратък период от време, за да получи нашия отговор, но незабавният отговор на Иран беше, че зависи от върховния лидер Аятолах Али Хаменей да вземе решение по този въпрос", посочи пред Ройтерс висш ирански служите, поискал да запази анонимност.


Втори ирански служител пък посочи пред агенцията: "Ние дадохме ясно да се разбере, че нашият лидер е против всякакви преговори, но съобщението ще бъде предадено на него, за да вземе решение ... Въпреки това казахме на оманския официален представител, който ти предаде посланието на Тръмп, че всяка една атака срещу Иран ще има регионални и международни последици".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак