Свързани новини

21.06.2019 09:50

Симеонов: ГЕРБ влезе в коалиция с ДПС пред очите на обществото

Видян 1205 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"ГЕРБ пред очите на цялото общество влезе в коалиране с ДПС. Нека ГЕРБ да реши кой иска да й бъде партньор. Ако иска ДПС, да заповяда", това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов в сутрешния блок по БНТ.


"Настоявам за спешен коалиционен съвет след завръщането на премиера в България. По този начин не може да продължаваме воденето на политиката. Нещо повече, с колегите вчера, изрично сме поставили въпроса за денонсиране на коалиционното споразумение с ГЕРБ", каза още Симеонов. По думите му от това ще зависи продължаването на управляващата коалиция.


Симеонов поясни, че във вчерашния ден НФСБ се е събрала с ръководството на ВМРО и са си дали равносметка, че решението за партийната субсидия не трябва да преминава. Според него то трябва да бъде отложено, за да има консултация с всички политически сили.


"В тази връзка се обърнахме писмено към нашия коалиционен партньор, който освен всичко друго преди два дни си позволи да наруши и коалиционното споразумение и програмните приоритети, под които сме се подписали и под които сме съставили правителство. И без друго плащаме висока цена за присъствието си във властта. Не може да се извиняваш. Не може да предприемеш такъв удар срещу демокрацията", каза още Симеонов.


"С едно аварийно пристигане в парламента премиерът разпореди на неговата партия да внесе предложение за 1 лв. Това предложение не е обсъждано в коалиционен съвет", каза още лидерът на НФБС.


Според него в България американският модел на финансиране на партиите ще бъде афганистански.


"Цялата тази тема започна с един ненормален начин на правене на политика, политика на емоция, политика на инат. Намаляването на субсидията не е коментирано в никакъв формат. Даже не е коментирано в самия ГЕРБ. Това било отговор на други популистки предложения от опозицията", каза той и посочи, че на опозицията е работата да прави популистки и налудничави предложения.


"Отговорността на изпълнителната власт е коренно различна, тя е в пъти по-голяма", каза още лидерът на НФСБ. Според него такова предложение ликвидира многопартийната демокрация.


"Колкото и да не е приятно на голяма част от нашите сънародници многопартийната демокрация е най-висшата форма на демокрация", каза още той. По думите му едно премахване на субсидиите превръща системата в американски модел, който в България ще бъде афганистански.


"Какво означава американски модел - финансиране, от което остават две партии", допълни още Симеонов.


Припомняме, че вчера Бюджетната комисия в парламента прие на второ четене намаляване на субсидията на 1 лев.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 някой си 30.06.2019 14:08

    Наивници , ГЕРБ ви разби и ви тегли шута!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

дева