Свързани новини

20.06.2019 15:40

Европа: Данаил Кирилов лъже, че искаме процедура за тримата големи

Видян 1786 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Комитетът на министрите, отговарящ за изпълнението на решенията на Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ), „не е поставял изискване за промяна на процедурата за освобождаване от длъжност (или за разследване) на председателите на върховните съдилища на България“. Така директно правосъдният ни министър Данаил Кирилов бе уличен в лъжа.


Това се казва дословно в официално съобщение на Съвета на Европа по повод провеждащата се в четвъртък и петък в София кръгла маса, организирана със съдействието на Министерството на правосъдието, съобщава Свободна Европа. Темата на събитието е неефективното изпълнение на присъдите на Съда в Страсбург срещу България по дела, засягащи именно фактическата безконтролност на главния прокурор.


От медията припомнят, че по ирония на съдбата точно в този момент правосъдният министър Данаил Кирилов опитва да прокара обща процедура за отстраняване и разследване не конкретно на главния прокурор, а и на председателите на върховните съдилища. Обстоятелство, което той обяснява с препоръките в последните доклади на Европейската комисия (ЕК). Оказва се, че такова искане от Европейската комисия изобщо няма, а Данаил Кирилов лъже.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева