Свързани новини

20.06.2019 10:06

АТАКА иска минимален праг за признаване на избори

Видян 1275 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

АТАКА ще инициира поправки в Изборния кодекс, с които да се въведе минимален праг за признаване на резултати от избори. Целта е да се избегне узаконяването на резултати, подобни на тези от вота за Европейски парламент, на който гласуваха едва 1/3 от имащите право на глас. Това заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров пред Нова ТВ.


„Трябва да кажем, че ако поне половината от избирателите не са гласували, то изборите не са легитимни. Защото утре ни застрашава опасността да излязат на избори 200 души, да гласуват и да изберат 240 народни представители, които ще управляват”, коментира партийният председател и риторично попита: „Това ли е демокрацията.”


По думите му демокрацията е мнението на повечето хора. „А когато повечето хора не искат да гласуват или не са гласували, трябва да се замислиш дали да не промениш законите”, уточни Сидеров.


„Политическата система не работи. Тя в момента започва да показва някакво циклене. Не може с една трета от избирателите да казваш – този загуби, този спечели. Кой загуби и кой спечели на тези избори? Мисля, че загуби демокрацията”, категоричен бе той.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Късно е либе за китка. Де спахте досега? ГЕРБ овладя държавата напълно и изпускане няма да има, защото както е казал Славейков - НЕ СМЕ НАРОД,А МЪРША !!!!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни