Свързани новини

19.06.2019 14:40

БСП: Приватизират политиката

Видян 1459 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„В координирана акция ГЕРБ и ДПС се опитват да приватизират политическия живот на страната”, заяви зам.-шефът на ПГ на БСП Крум Зарков в коментар на одобреното предложение за отворен тип финансиране на партиите. „Стана ясно какво се крие зад изненадващото предложение за 1 лев субсидия. Въобще не е ставало дума за намаляване на парите на партиите, а за координирана акция, която цели да допусне частно финансиране”, подчерта той.


„Кого ще обслужват партиите оттук нататък избирателите или спонсорите си. Кой ще определя листите за общински съветници партиите или контролиращите ги олигарси”, запита риторично Зарков.


„Това е истински атентат към някои от базисните постижения на българската демокрация”, отсече той. И призова за открит и честен дебат как да си намали субсидията, но без да се наруши независимостта на политическите субекти. Затова БСП започвали преки действия и разговори.


„Категорично ще се противопоставим на всеки опит легално да се вкарат частни интереси в политическия живот. Трябва да се борим с корупцията, а не да се опитваме да я легализираме, както правят ГЕРБ и ДПС”, каза Зарков.


БСП ще покани на разговор неправителствени организации и публични авторитети, които са внесли писмо в НС и се противопоставят на този начин на действие.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

скорпион