Свързани новини

19.06.2019 17:38

Заплашвалият 19’ бивш шеф на АПИ отново на съд

Видян 1646 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 


Прокуратурата обвини Лазаров за безстопанственост в особено големи размери, грози го до 12 г. затвор


Софийската градска прокуратура внесе в Софийския градски съд обвинителен акт срещу трима бивши шефове от Агенция Пътна инфраструктура. Те са предадени на съд в качеството им на длъжностни лица за безстопанственост в особено големи размери, представляваща особено тежък случай, съобщиха от прокуратурата.


Лазар Лазаров ще бъде съден за това, че от 7 август 2014 г. до 17 февруари 2015 г. в качеството си на председател на управителния съвет на АПИ умишлено не е положил достатъчно грижи за възложената му работа по изграждане на магистрала Марица.


От това са последвали щети за Министерството на транспорта и информационните технологии в особено големи размери. Те са изчислени на 30 813 647 лв., а случаят е квалифициран като особено тежък.


Тъй като престъплението е умишлено, той ще отговаря по по-тежка правна квалификация - за безстопанственост, уточняват от прокуратурата.


Ако бъде признат за виновен, Лазар Лазаров може да получи наказание лишаване от свобода от 3 до 12 години, лишаване от право да заема държавна или обществена длъжност и лишаване от право да упражняват определена професия или дейност.


Припомняме, че преди три години Лазаров  плашеше 19' със съд, а онова, за което писахме прати него там. Още през 2016 г. писахме за престъпленията на чиновника, а прокуратурата се зае с него.


Дончо Атанасов и Илиана Захариева са предадени на съд по обвинение, че в периода 23 януари 2014 г. до 26 януари 2015 г. в качеството си на членове на управителния съвет на АПИ при условията на независимо съпричинителство не са положили достатъчно грижи за възложената им работа по изграждане на магистрала Марица. От това са последвали щети за Министерството на транспортна и информационните технологии в особено големи размери - 30 813 647 лв., и случаят е особено тежък.


Ако бъдат признати за виновни, Атанасов и Захариева могат да получат наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години и лишаване от право да заемат определена държавна или обществена длъжност и лишаване от право да упражняват определена професия или дейност.


Лазаров вече бе предаден на съд за умишлена безстопанственост, свързана със строежа на магистрала Марица, от която според прокуратурата са нанесени щети на АПИ за над 41.6 млн. лева. Агенцията обаче отказа да се конституира като граждански ищец по делото, защото не смята, че е ощетена. Това делото срещу него бе прекратено заради неясно обвинение.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния